KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

Libertine blog

Jöhet az egész család: a gyerekekre is kreatív program vár a II. NIOK-napon!

Papós Tamás
2022.10.14 18:00
Jöhet az egész család: a gyerekekre is kreatív program vár a II. NIOK-napon!

A Nincs időm olvasni kihívás Facebook-csoportja olyan összetartó és segítőkész, mint egy nagy család. Az 52 ezer fős közösség újabb ünnepe, a II. NIOK-nap ezért is kapott igazi családi programot, a legkisebbeket Gyerekkuckóval várjuk! A színes és kreatív foglalkozások tavasszal nagy sikert arattak, így megismételjük őket. A gyerekek figyelme végig le lesz kötve, és biztonságban lesznek, ezt garantáljuk!

Ezúttal is jó hírünk van a II. NIOK-napra érkező szülőknek: a tavaszi eseményhez hasonlóan most is nyugodtan elhozhatják a gyerekeket, akiknek kedvezményes árú jeggyel kínálunk menő programokat. Lefoglaljuk őket, amíg a felnőttek irodalmi programokon vesznek részt. 

Ide kattintva rendelhető meg a gyerekek kedvezményes jegyeitt pedig a felnőtteké.

Lássuk a részleteket!

A GYEREKKUCKÓ PROGRAMJA:
11:00–12:00 Tóth Maja Gáncs Kristóffal beszélget a nagyszínpadon
12:00–13:00 Készíts Lajos kutyát és kutyás könyvjelzőt!
Lajos kutya-kvíz (A megfejtők közt könyvet sorsolunk 15 órakor)
Lajos kutya-színezők
Kézműves foglalkozások: fonás, gyöngyfűzés
13:00–13:30 Maja könyvajánlói – Történetek a fenntarthatóságról
13:30–14:30 Hulladékból hasznosat – Készíts tolltartót!
Kézműves foglalkozások: fonás, gyöngyfűzés, könyvjelző, gyertya méhviaszból
14:30–15:00 Csengő-bongó titkok – Klasszikus és kortárs versek gyerekeknek
Kemény Kata könyvajánlója
15:00–16:00 Játssz Majával! – kreatív szerep- és drámajátékok

A felnőttek programja 10 órakor kezdődik, már ettől az időponttól is szeretettel várjuk a legkisebbeket. A 11 órára meghirdetett Gáncs Kristóf-beszélgetésig színezés és kvízjáték fogadja a gyerekeket, majd Maja interjúja után déltől intenzív program indul. A helyszín egy babzsákokkal berendezett, otthonos tér, ahol cipő sem kell – zokniban, kényelmesen foglalhatnak helyet a gyerekek.

A tavaszi Gyerekkuckóhoz hasonlóan Kemény Kata lesz a házigazda, és persze most is ott lesz vele a korosztály kedvenc olvasásnépszerűsítője, Tóth Maja is – jövő héten egy róla szóló cikk is felkerül a Libertine Blogra.

„Az első NIOK-nap remek alapot adott a szervezéshez, hiszen minden program nagy sikert aratott” – kezdte a beszélgetést Kemény Kata. „A játékokat, a beszélgetéseket és a kézműves foglalkozásokat is nagyon élvezték a gyerekek, gyorsan elrepült az a pár óra, amíg a szülők és rokonok a felnőttprogramokon vettek részt. Ezúttal is lesz szerep- és drámajáték, ami az első Gyerekkuckónál is megkoronázta a napot. Tavasszal a Piroska és a farkas, illetve a Jancsi és Juliska meséjéhez állt fel bíróság, ahol ügyvédi beszédeket lehetett tartani. Még a 7-8 éves résztvevők is olyan érveket mondtak, amire nem számítottunk, öröm volt hallgatni őket, hihetetlenül lelkesek voltak. Ez volt a legnépszerűbb program, természetesen megismételjük” – jelezte a szervező.

Kemény Kata Maja édesanyjával, Szabó Rékával is sokat ötletelt a Gyerekkuckó programján, de más segítői is lesznek, hiszen Finta Borbála és Katalin lánya, Gyöngyössy Karolina is aktív részese a kézműves foglalkozásoknak.

„Biztosan szuper alkotások születnek majd, kezdésként például Lajos kutyás könyvjelzőket és egy kabala Lajos kutyát is lehet készíteni, ehhez minden segítséget és anyagot biztosítunk. Karkötőket is fűzünk, és a fenntarthatóság jegyében hulladékból készítünk tolltartót. A Lajos kutyával kapcsolatos kvíznél pedig érdemes lesz figyelni, hiszen a legjobbak között könyvcsomagot sorsolunk ki” – árulta el Kemény Kata.

Szerző:
Virginia Woolf
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Műfaj:
Irodalom

Mrs. Dalloway

"A létezés költészetének általános érzése" - ez hatja át Virginia Woolf 1925-ben megjelent regényét, amelyet azóta szép lassan a huszadik századi világirodalom legnagyobb remekműveinek sorába emelt az idő - és persze az olvasók, akik mindig valami újat fedezhetnek fel a középkorú asszony csapongó gondolataiban, a férfiak (és a nők) iránti vonzalmainak csipkefinom leírásaiban. A varázsos tudatfolyamból azonban kikerekedik egy megejtő történet is: nemcsak Mrs. Dallowayé, hanem egy volt első vil...
4 499 Ft
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
100
Műfaj:
Irodalom

NIOK Magazin – 2. szám

A tavaszi indulás után megérkezett az idei második NIOK Magazin, amely még informatívabb és sokszínűbb, és még több olvasnivalót ajánl mindazoknak, akik egy (vagy több) jó könyvet keresnek az őszi-téli takarós, forró italos szezonra. Szabados Ági A könyvlista kiadásának történetéről mesél, megismerhetitek Szabó Magdát egy őszinte szeretettől fütőtt olvasó szemén keresztül, ajánlunk kirándulásra alkalmas, az irodalomhoz kötődő úti célokat hazánkban, és olyan komoly témákkal is foglalkozunk, mint a traumafeldolgozás és a könyvek kapcsolata vagy a magánnyal való megküzdés. Utánajárunk, miért drágulnak manapság egyre gyorsabban a könyvek, illetve kinek és miért éri meg e-könyvet olvasnia. És ahogy azt talán már megszokhattátok, bemutatjuk az őszi-téli időszak legfrissebb libertine-es megjelenéseit, és Szabados Ági mellett ismert könyves bloggerek és vloggerek, Edmond és a tízkicsikönyv blogot író Balanyi Daniella is a figyelmetekbe ajánlja a kedvenceit. Szóval ezernyi (NI)OK van arra, hogy olvassátok az új magazint!

1 999 Ft
Nincs raktáron
Szerző:
Mélylevegő Projekt
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
288

Öntöző

Legyél önmagad elmekertésze!

A Mélylevegő Projekt 2020 óta megkerülhetetlen a mentális egészség, illetve a gyakori vagy kevésbé ismert pszichológiai kérdések területén. Ismeretterjesztő, szakmailag hiteles, mégis közérthető tartalmakat megosztó online platformjaik követői száma napról napra nő, a tudásukat könyv formájában is közreadó Elmerülő pedig hiánypótlónak bizonyult az általános pszichés működés megismerésében.

Az általános jelenségek után ideje megismerned és megértened önmagad. Ezt a célt szolgálja az Öntöző, amely egyszerre fog kézen és ad szabadságot az önismereti utad kezdetén. Megdönti azt a bizonyos locsolókannát, hogy a segítségével minél közelebb kerülhess a mentális virágzáshoz, egy olyan állapothoz, amelyben eredményesen tudsz megküzdeni a mindennapok kihívásaival.

Az önismereti munkafüzet segítségével képet kaphatsz arról, ki vagy te éppen, mi fontos a számodra, hogyan működsz. Innen elrugaszkodva pedig különféle kérdések megválaszolásával, hasznos módszerek bemutatásával és a hétköznapok során is alkalmazható technikáknak köszönhetően körvonalazhatod a céljaidat, megismerheted a halogatásod vagy a szorongásod okait, és azt is, hogyan csökkentheted ezek jelenlétét az életedben. Mindeközben növekedésnek indulhatnak az életedben a jó dolgok, hiszen ráeszmélhetsz a saját határaidra, leszámolhatsz az időrablókkal, és megtanulhatod a célra vezető kommunikáció alapjait.

Az Öntöző téged szolgál, rólad szól, a mentális egészséged megteremtéséhez és ápolásához azonban rád is szükség van. Ehhez az önismereti munkafüzethez újra és újra visszatérhetsz elmekertészkedésed során.

4 999 Ft
Szerző:
Sara Nisha Adams
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
440

A könyvlista

Sara Nisha Adams könyvére akkor bukkantam rá, amikor elhatároztam, hogy ideje egy külföldi címet is megjelentetnünk a Libertine Könyvkiadónál. A könyvlista – ígéretes címnek tűnt. Egy történet, tele más történetekkel, egy könyvtárral, könyvklubbal, könyvlistával, és olyan szereplőkkel, akiknek nem más változtatja meg az életét, mint az olvasás. Éreztem, hogy ezt a könyvet nekünk találták ki! A szerzője egy indiai származású, Nagy-Britanniában élő fiatal lány, akit a nagyapjával való kapcsolata inspirált arra, hogy megírja a regényt.
A történet főszereplő Mukesh, a frissen megözvegyült, idős úr, aki néhai felesége egyik könyvét viszi vissza a könyvtárba, valamint az ott dolgozó fiatal lány, Aleisha, akinek nemrég akadt a kezébe egy különleges könyvlista, elolvasásra vágyó könyvcímekkel. A listán szereplő könyvek olvasása szoros barátsággá fűzi a kapcsolatot Mukesh és Aleisha között, ám még ennél is többet kapnak a történeteknek köszönhetően: az összetartozás érzését, és a tudatot, hogy nincsenek egyedül a világban.
Éreztetek már olyat olvasás közben, hogy ez a könyv tényleg nektek szól? A megtalálása pillanatában még csak sejtettem azt, amit a záró sorok olvasása után már a legutolsó porcikámmal is éreztem: ez a könyv megtalált, nekem kellett kiadnom, hogy eljusson azokhoz az emberekhez, akik immár öt éve a közösségem részei, akik olvasni akaró és tudó, empátiával mélyen megáldott emberek, akik évek óta velem vannak és velem olvasnak, akik érteni fogják, hogy ezt a könyvet nem adhatta ki más! Hogy tökéletes! És ezt látni, érezni fogjátok! Viszont, kedves olvasó barátom, készülj fel: érzelmi hullámvasút lesz, ha elkezded A könyvlistát olvasni!

4 799 Ft
Szerző:
Kovács Eszter
Kiadó:
Libertine Könyvkiadó
Oldalak száma:
224

Köszi, jól

Told a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

4 999 Ft